maandag 27 februari 2012

Een beetje lente

De zon schijnt en de vogeltjes buiten krijgen de lente in hun kopjes. Of ze al met een nest bezig ZIjn weet ik niet, maar hier zie je er wel een kleine afbeelding van.
De kaart is een zg. tunnelkaart maar ik heb er een andere 'draai' aan gegeven.
Van boven ziet het er zo uit!
Je verdeelt een langwerpige kaart in 4 gelijke delen en vouwt ze zigzaggend op. De buitenkanten plak je op elkaar. Op de linkerkant heb ik een plaatje geplakt (van Piet Gouverneur/Pigo) en hem langs de omtrek half losgesneden. Op de rechterkant zit dessinpapier met op de rechterflap een geĆ«mboste afbeelding. Hij komt van een heel oude metalen embossingmal die ik door de Cuttlebug heb gehaald. De afbeelding is gedeeltelijk ingekleurd met gewone kleurpotloden. In het midden zie je een paar bloemen, lint, een swirl van Marianne Design en natuurlijk het vogelnestje!

This is a tunnelcard, made with 2 cards which I folded in 4 parts. I glued the right and left sides together en put an image (by Piet Gouverneur/Pigo) on the left side. I have cut it the image half out of the card. On the right side I glued design paper and you see an embossed image from a very old metal stencil which I coloured with normal colouring pencils. In the middle: a ribbon, a swirl by Marianne Design, a paper flower and an image from a birdsnest, because spring is coming!!

vrijdag 24 februari 2012

Rock and Roll

Deze kaart is voor de schoonmoeder van onze jongste dochter die intussen een erg goede vriendin van ons geworden is. Ze is 29 febr. (!) jarig en deze kaart past gewoon bij haar. Ze is dol op muziek uit de jaren 50 en 60 (toen waren we zelf nog heel jong en die muziek hoorde gewoon bij die tijd!) en heeft een heleboel echte singles die ze in haar jukebox kan draaien.
Het plaatje heb ik in een tijdschrift gevonden en speciaal bewaard voor een kaart. Erachter zit wit karton dat ik met een embossingfolder met notenbalken van Tim Holtz geƫmbost heb. Het rode stippeltjespapier komt uit een bloc van Action, het zwarte met swirls is... cadeaupapier (uit hun eigen parfumeriewinkel!), de swirls van Joy!Craft en de bloemen van Marianne Design.

This card is for one of my best friends, who is celebating her birthday. She is fond of music from the 50ths and 60ths, so I think she will like the image which I found in a magazine. The red paper is from Action, the black with swirls is.. wrappingpaper out of her own store (perfumerie). The swirls are from Joy!Crafts and the flowers fro Marianne Design.

dinsdag 21 februari 2012

Challengekaart

Met deze kaart wil ik weer eens meedoen aan een Challenge. Deze keer van Joy!Craftsdechallenge.blogspot.com. De opdracht was Carnaval en strepen en natuurlijk een of meer producten van Joy!Crafts.  Echt carnaval is het niet, maar het meisje is verkleed en strepen zie je ook! De achtergrond is van een bloc van Action, het meisje komt van Internet, de Swirls en knopen zijn van Joy!Crafts. De gehaakte bloemen zijn (nog) niet van mezelf maar komen van Marianne Design.

I made this card to enter a challenge by Joy!Craftsdechallenge.blogspot.com. I had to use a dressed up image and stripes. Well here they are! The swirls and buttons are by Joy!Crafts, the papers by Action and the flowers by Marianne Design.

maandag 20 februari 2012

Lentekaart

Het zonnetje schijnt en daardoor krijg je toch het idee dat de lente er langzaam aan komt. Daarom een lentekaart, gemaakt met een plaatje uit het bloc 'Once upon a springtime' van Graphic 45. Zo lief.. Ik heb het op een ovale Craftable van Marianne Design geplakt. De achtergrond bestaat uit papier van Eline: de roos kwam erg mooi uit qua kleur! De takjes zijn van een Creatable waar ik het vogeltje af heb geknipt. Je ziet nog net een groene rand van een Martha Stewart pons en het woord 'spring' is gestempeld met losse letters.
Ik ga nu aan het haken (een heel oude hobbyliefde en ik heb al het jaaaren niet meer gedaan) want ik heb afgelopen weekend een boek gekocht bij Boekenvoordeel waarin een heleboel kleine bloemen e.d. staan die perfect op kaarten verwerkt kunnen worden. Eens kijken of het nog lukt!

De sun is shining and it's giving me a spring feeling. So I made a card with an image from the paperpad 'Once upon a springtime' by Graphic 45. The oval is a Craftable by Marianne Design, the designpapers are out of a  paperpad by Eline, the branches from a Creatable (MD), but I have cut the bird of. I stamped 'spring' with alphabet stamps.

donderdag 16 februari 2012

Romantisch...

Ik had zin om weer eens met een sheet te werken, want zo'n transparant deel op een kaart vind ik erg mooi!
Ik heb de helft van het voorblad van een grijze kaart afgesneden en hem geponst met Doily Lace. Ernaast zitten nog 2 randen: roze en donkergrijs. Hierachter heb ik de sheet geplakt. Op de voorgrond 2 Creatables golfranden haaks op elkaar met een bloem op het kruispunt. Het plaatje (van internet) zit op een Creaable label en kan tussen de roze rand gestoken worden.
Aan de binnenkant heb ik dessinpapiergeplakt met daarop een Creatable swirl. Al met al: wel een romatische kaart, of niet?
Hieronder zie je nog 2 foto's van dezelfde kaart.


  
I made half of the the front of this grey card with a sheet.and glued a white and pink Creatable onto it. The borders have been punched witg Doily Lace (Martha Stewart), as well as the lable with the picture from internet. On the inside I glued designpapers with a Creatable swirl.
This has become a romantic card, don't you agree?

maandag 13 februari 2012

Kaartje voor Joyce

Onze jongste dochter Joyce is vandaag jarig en ik heb deze kaart voor haar gemaakt. Ze is geboren op vrijdag de 13e en dat was dus een geluksdag voor ons!
Het model is een eenvoudig Easelkaart. Het plaatje heb ik tijdens ons Efteling weekend ingekleurd met Copics (zie enkele berichten terug). Ik heb Tilda uitgeknipt en op een achtergrond van kiezelpapier (Papicolor) geplakt. Het vierkant is uitgestanst met Multi frame dies van Nellie Snellen en erachter zit een stukje ColorCore karton.  De vlinders zijn van Joy!Crafts. Waar het ruitjespapier vandaan komt weet ik niet meer. Ik heb de randen bewerkt met Distress inkt Peeled Paint. Het papier op het liggende deel is al oud en komt van Leane Creatief.
Hier zie je de kaart nog een keer uit een andere hoek.

This card is for my daughter Joyce. She is celebrating her birthday today. She was born on Friday 13th, so this was a lucky day for us!
I made a simple Easelcard for her.  I coloured Tilda with Copics and glued her onto a square which is punched with Multi frame Dies by Nellie Snellen. The butterflies are from Joy!Crafts. The brand of one of the designpapers is unknown, the other one with the flowers is from Leane Creatief.

donderdag 9 februari 2012

De Blooming Vine pons van Martha Stewart is prachtig! Ik heb eerst de hoeken gestanst in dessinpapier en daarna de ruimtes ertussen, waardoor je een mooi vierkant krijgt dat eigenlijk bijna niet versierd hoeft te worden. Maar ik vond dat het plaatje uit het ABC bloc van Graphic 45 er precies bij paste. Erachter zit breed kant van de markt en erboven wat bloemetjes en blaadjes van het Kruidvat.

Ik wil de nieuwe volgers van harte welkom heten! Ik vind het erg leuk dat jullie af en toe bij mij komen kijken.
Ik probeer zelf zoveel mogelijk blogs te bezoeken maar zit vaak in tijdnood, zodat reacries van mijn kant er niet altijd inzitten!

I made the square with Martha Stewarts Blooming Vine punch. I like the pattern so much! The picture is from Graphic 45 and along with some flowers, the card does not need much more decoration I think.

zondag 5 februari 2012

Kaart voor Corry

Deze kaart is afgelopen week naar Corry gestuurd en ze zal hem vast al wel gekregen hebben. Daarom kan ik hem nu laten zien. Ik heb Kraft karton voor de dubbele kaart gebruikt en dessinvellum van Hot off the Press op het voorblad geplakt. De verticale rand is van glanspapier met een randje van de Vintage Lace pons van Martha Stewart. Het papier met tekst is met Vintage Photo inkt gestempeld met een Stampers Anonymus stempel van Tim Holtz. Het plaatje was jaren geleden verkrijgbaar bij HobbyHandig en ik heb er toen een heel vel van aangeschaft. Er zitten meer afbeeldingen op en ik kan er nog een tijdje mee vooruit! De bloem is een mengseltje van stencils van Marianne Design en Joy!Crafts en de klimop komt ook van MD. Het lintje is van de markt!
Corry, ik hoop dat je veel kaarten zult krijgen en dat je ervan genieten zult!!

I made this card last week for a blog-pal and I used Kraft paper for the double card and designvellum from Hot of the Press to cover the front. On the background you see brown border made from glossy paper, a piece of a Tim Holtz stamp, flowers and ivy from Marianne Design and the picture is from HobbyHandig, the magazine I am writing and designing for.

donderdag 2 februari 2012

Winter- of kerstkaart?

Ik houd me aan de afspraak met mezelf, om minstens 2 kerstkaarten per maand te maken. Omdat het buiten echt winter is komt deze kaart ook als "winterkaart" van pas, alhoewel de sterren toch weer een kerstsfeer brengen.
Het rode en blauwe dessinpapier komt uit kerstblocs van Eline, het sterrenpapier is van Leane Creatief, de lantaarn is de welbekende Creatable van Marianne Design en de sterrenrand komt van een Martha Stewart pons. Snoesje heb ik toch maar weer ingekleurd met mijn gewone Bruynzeel kleurpotloden en ik heb haar ijzig versierd met Stickles. Ze is uitgeknipt en op een Nestabilities ovaal geplakt, dat ik met de Cuttlebug geĆ«mbost heb. Langs de randen gesponst met Colorbox inkt. Hier en daar nog wat Icicle snow en het winterplaatje was compleet..
Ik geniet van de zon en het licht in huis! Het is zoveel leuker om in het zonnetje te knutselen!

Is it a Christmas or a Wintercard? I coloured the Snoesje stamp with Bruynzeel pencils and glued her onto an Nestabilities oval, which I embossed with my Cuttlebug. The designpapers are from Eline and Leane Creatief, the latern is a Creatable and the starborder from a Martha Stewart punch.
I am enjoying the wintersun now, but it is VERY cold outside. Nice weather for cardmaking!