zaterdag 12 november 2011

                                                                     De buitenkant
                                                 
                                                      en de binnenkant
van een kaart die ik maakte voor een heel goede vriend van ons die maandag jarig is. Ik heb geprobeerd zijn grootste liefhebberijen erin te verwerken. De gaper op de voorkant staat voor zijn beroep want hij is drogist en is eigenaar van een aantal drogisterijen/parfumerieën. De gaper was vroeger bij vrijwel elke drogist boven de winkeldeur aanwezig: niet omdat hij geeuwt, maar omdat er een plilletje op zijn tong te zien was.
Op de labels zijn  kipjes, een hond en zijn favoriete voetbalclub te zien en het strookje met notenbalken laat zien dat hij een muziekliefhebber is. Aan de binnenkant de maand november met een cirkel om de 14e: zijn verjaardag. Het papier komt grotendeels van Tim Holtz, de swirls zijn van Joy!Crafts, de geponste rand is van Martha Stewart: Doilie Lace.

I made this card for a very good friend and tried to show his favorite hobbies on it. In front you can see a picture of a 'gaper'. This statue was above the shopentrance from Dutch Pharmacies and druggist in former days (our friend owns several of these kind of shops). He is a supporter from a Dutch football (soccer) team and likes his chickens, dog and music. His birthday is on nov. 14th as you can see on the inside.
I used papers from Tim Holtz, swirls from Joy!Crafts and the Martha Stewart punch Doilie Lace.

4 opmerkingen:

 1. Geweldig zo'n super persoonlijke kaart Lia!

  Groetjes, Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wat leuk Lia. Ik herkende de gaper meteen. Mijn opa was drogist, mijn moeder en oom ook! Echt heel leuk om zo'n kaart te krijgen met deze herinnering, want je ziet ze bijna niet meer, de gapers.....

  Groetjes,

  GerJanne

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wat leuk zo'n kaart met een persoonlijke toets! Heel mooi gedaan Lia!
  Liefs
  Christine

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk zo,n heel persoonlijke kaart, super.

  Heb je kaartje vanmiddag ontvangen, dank je wel ik vindt hem schitterend.

  Liefs Ans

  BeantwoordenVerwijderen