dinsdag 17 mei 2016

Vintage Elegance


Zijn jullie de Pinksterdagen goed doorgekomen? Wat een domper dat het zo koud was... We hadden serieus in de planning om de bbq tevoorschijn te halen, maar met 4 kleintjes buiten in de wind te zitten vonden we een beetje gortig. Onze tuin is naar het noorden gericht maar is groot genoeg om in een van de drie zithoeken altijd een zonnig plekje te vinden. Dus nu hebben we er binnen maar iets gezelligs van gemaakt met een hapje en een drankje! We hebben heel veel speelgoed van de dochters bewaard en het komt allemaal weer prima van pas, want de kleintjes vermaken zich er goed mee!
Ik ben de laatste weken ook heerlijk bezig met kaarten maken. Dat heb je soms: de ene keer lukt het allemaal vanzelf en de volgende keer mislukt het telkens of heb je helemaal geen inspiratie. Ik volg heel graag het thema van challenges en dan komen de ideeën vaak vanzelf. Dat gebeurde ook bij het blog van http://wlvc.blogspot.com waar een kaart met muziekthema wordt gevraagd. Ik heb nogal wat verjaardagen e.d. in het vooruitzicht dus zo'n kaart komt altijd van pas.
Ik heb twee echte poezieplaatjes gevonden die helemaal 'vintage' uitstralen en die er dus prima bij passen. De achtergrond van de muziekrol komt uit een oeroud knipvel. Het dessinpapier is van Graphic 45 en daar ben ik flink met de paperdistresser en Distress Ink Weathered Wood langs gegaan. Op het roze deel zie je de stempelafdruk van een doily van Stamperia en de houten muzieknootjes en -sleutel zijn van Leane Creatief. Het kant komt weer van mijn vaste leverancier: de marktkoopman! Ik heb de kaart in deze kleuren gehouden omdat hij ook meedoet bij de challenge van http://scrapcardschallengeblog.blogspot.com (24/5).
       http://abitmoretimetocraft.blogspot.com (27/5, alles)

Sometimes I am really in the mood for cardmaking and these weeks I am busy with my favorite hobby. I like joining challenges because the blog owners often have nice ideas for a certain project, especially when I don't have a clue about what to make. So they are giving me inspiration!
The DT of the WLVC-blog wants to see music cards and this is mine. I got the images for a long time in my stash and used background papers from Graphic 45, a stamped doily from Stamperia, woodshapes from Leane Creatief and grey lace from my favorite marketstall!

Manchmal hab ich Wochen da kann ich pausenlos Karten basteln und manchmal gibt's auch eine Zeit dass mit gar nichts gelingt!. Jetzt bin ich fast jeden Tag damit beschäftigt und hab soviel Spass daran! Dann folg ich oft die Ideen von Blogchallenges wie Z.B. bei dieser Musik Karte. Die Motive sind schon sehr alt und ich hab sie auf Designpapiere von Graphic 45 geklebt. Ich hab einen Doily von Stamperia darauf gestempelt, Woodshapes von Leane Creatief und Spitzenband von meinem favoriten Marktkaufmann kamen auch noch dazu und die Karte war fertig!

18 opmerkingen:

 1. Jammer dat het zo koud was inderdaad.. Maar binnen kun je het gelukkig ook gezellig maken. Een mooie kaart heb je gemaakt! Groetjes Joanne

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Een prachtige kaart Lia.
  En inderdaad erg jammer van het weer. Maar het wordt weer beter.
  Groetjes Nicolette

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Mooi Lia is altijd fijn om wat kaarten op voorraad te hebben.Gr.Joke

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja jammer dat het zob koud was maar ach we hebben lekker kunnen fröbelen en zo gaan de koude dagen dan vanzelf voorbij. Je hebt een heel mooi kaartje gemaakt en wat leuk met die poëzie plaatjes erop. Zo zie je maar weer waar het allemaal goed voor is. Dank je wel voor je deelname bij WLVC.

  Groetjes Jolanda

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hoi Lia,
  ja we waren al heerlijk verwend door het goede weer, ja jammer dat het dan weer zo koud is. De kachel staat weer aan:(
  Maar dan is het wel heerlijk freubelweer, hihi.
  Wat je hier boven schreef...heel herkenbaar!!! Ook ik kijk graag naar de thema's. net wat je zegt.
  Deze kaart is prachtig voor Scr@p-cards challenge blog!
  Zeker goed gelet op de kleuren!
  Dankjewel voor je deelname.
  Gr Anita DT

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja het was echt brrrrrrrrrrrr maar dat heeft bij jullie de pret van het gezellig samen zijn dus niet bedorven, leuk Lia en je kaart is ook weer schattig!

  xx Irene

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Lovely creation, the colours are just beautiful and it's so nice to call in and see what you have made.xx  {aNNie}

  BeantwoordenVerwijderen
 8. A really beautiful card Lia. What lovely embellishments you've used. Barbxx

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Hallo liebe Lia,

  eine wunderschöne Karte hast du gestaltet. Sie gefällt mir sehr gut. Ganz liebe Grüße Silvi

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Hoi Lia,
  Elegant is je kaart zeker en wat heb je beide challenges goed gecombineerd!!! Die oude poezie plaatjes is volgens mij nostalgie....ik heb geen idee of ze nog gebruikt worden in de vrienden boekjes, zo heet het volgens mij tegenwoordig!
  Prachtig de kleurenkaart gebruikt en gave bloem met het tule!
  Jij bent de pinksterdagen druk maar gezellig doorgekomen, toch wat van maken hè! En een mooi kaartje maken gaat niet vanzelf...soms wil het voor geen meter...heel herkenbaar!
  Dankjewel voor je prachtige inzending naar Scr@p-Cards!
  xx Gerie en DT

  BeantwoordenVerwijderen
 11. A gorgeous card Lia, a fabulous vintage design.
  Pauline
  x

  BeantwoordenVerwijderen
 12. Mooie vintage kaart in het muziekthema. Je koolmeesjes kaart is ook werkelijk prachtig. Fijn dat je genoeg inspiratie hebt, bij mij is hij even zoek. Geniet ik toch gewoon bij jullie van de creatie's.
  lieve groetjes Angelique

  BeantwoordenVerwijderen
 13. Een prachtige vintagekaart met een nostalgisch tintje....Die poezie-plaatjes daar weet ik nog wel heel goed van....Ik heb er nog liggen denk ik...Moet ik wel flink gaan zoeken hahaha. Leuk om te zien wat je ermee gemaakt hebt en de uitstraling van je kaart is heel chic. Dankjewel voor deelname bij WLVC en we zien je graag terug bij de nieuwe challenge. xxx Plony

  BeantwoordenVerwijderen
 14. Leuk romantisch Muziek-kaartje Lia, bedankt voor het meedoen bij WLVC. gr. Liesbeth

  BeantwoordenVerwijderen
 15. Nee met vier kleintjes is het geen fijn weer om lekker in de tuin te zitten :( Jammer dat jullie niet buiten konden zitten maar binnen was het ook reuze gezellig zo te lezen :) Jouw kaart is super mooi Lia! Je hebt de kleuren mooi verwerkt en het plaatje van de spelende kinderen met de bladmuziek is een leuke ouch :)
  Gezellig dat je meedoet bij Scr@p-Cards! Dank je wel voor jouw deelname en succes :)
  Groetjes Chantal
  DT-lid Scr@p-Cards Challenge Blog

  BeantwoordenVerwijderen
 16. Heel mooi Lia met de poezie plaatjes en de houten nootjes! Lekker als je in zo'n goede flow zit hè, dan lijkt het vanzelf te gaan! Groetjes Ela

  BeantwoordenVerwijderen
 17. mooie creatie, bedankt voor je deelname bij WLVC

  BeantwoordenVerwijderen